Nyhet: engelsk medicinsk ordbok på Ord.se

Postat:

Peter H Collins tryckta ordbok Medicine (Norstedts fackordböcker) har länge varit omöjlig att få tag på i bokhandeln. NE gör nu verket tillgängligt i digital form på Ord.se. Vi kallar den kort och gott Engelsk medicinsk. Den digitala ordbokens uppslagsord och uttryck är, precis som i den tryckta förlagan, försedda med engelska definitioner, vilket inte … Fortsätt läsa "Nyhet: engelsk medicinsk ordbok på Ord.se"

Grävskopans grävskopa och andra språkliga irritationsmoment

Postat:

Ett intressant uttryck i engelskan är ”pet peeves”. Jag har valt att översätta det till ”favoritirritationsobjekt” – ett lagom krångligt ord att läsa och kanske även lite metairriterande i sig. Här kommer tre meningar som irriterar – de får många att stöna av frustration, himla med ögonen och kanske till och med rasa av ilska. … Fortsätt läsa "Grävskopans grävskopa och andra språkliga irritationsmoment"

Feliz Navidad, Yule och Weihnachtsmann – exotiska smaker på vårt språkliga julbord!

Postat:

Det lackar mot jul – samtidigt som vi pyntar och spelar julmusik så bekantar vi oss åter med en mängd välkända julrelaterade ord. Låt oss vandra runt i vår språkliga vintervärld och se vad vi hittar för godbitar i vår pralinask på Ord.se. Jul – från midvinterfest och födelse Jul i sig är ett spännande … Fortsätt läsa "Feliz Navidad, Yule och Weihnachtsmann – exotiska smaker på vårt språkliga julbord!"

Bli vän med din utländska kollega – så kan ordboken vara till nytta

Postat:

I arbetslivet tillbringar vi ofta mer tid med våra kollegor än med våra privata vänner. Ibland kan det vara svårt att veta hur vi bäst kommunicerar i det gränsland som lätt uppstår, särskilt om kollegan pratar ett annat språk än du. Med hjälp av ordböckerna på Ord.se hittar du rätt begrepp och nyanser, så att … Fortsätt läsa "Bli vän med din utländska kollega – så kan ordboken vara till nytta"

Så använder du en ordbok smartast på affärsresan

Postat:

På affärsresan är det extra viktigt att uttrycka sig trevligt, tydligt och professionellt, för att kunna resa hem med väl utfört arbete i bagaget. Ordböckerna på Ord.se hjälper dig att hitta de korrekta begreppen och samtidigt rätt nyanser för att undvika onödiga missförstånd. Spänn fast säkerhetsbältet – prenumerera på Engelska Pro, Engströms engelska tekniska och … Fortsätt läsa "Så använder du en ordbok smartast på affärsresan"

Fyra tips för att förbättra sökresultaten i ordböckerna på Ord.se

Postat:

Vi har tidigare berättat om vad man vanligtvis bör tänka på när man söker i NE:s digitala ordböcker. Läs: Så fungerar våra digitala ordböcker I de tryckta ordböckerna finns läsaranvisningar till din hjälp. På Ord.se finns det dock ett antal knep som man kan ta till, men som inte går att använda i en tryckt … Fortsätt läsa "Fyra tips för att förbättra sökresultaten i ordböckerna på Ord.se"

Tre vanliga misstag som Engelska Pro löser när svenskar mejlar

Postat:

Mejlkonversation på engelska är en utmaning för många av oss. Hur hittar man rätt nivå mellan det personliga och det professionella? I mejl saknar vi de vanliga skyddsnäten som vi har när vi pratar med varandra öga mot öga. Det som funkar när vi har kroppsspråk, minspel och tonfall kan lätt misstolkas i text. NE … Fortsätt läsa "Tre vanliga misstag som Engelska Pro löser när svenskar mejlar"

Konstgjorda språk, del 3: populärkultur och underhållning

Postat:

Många författare och regissörer använder konstspråk i de fiktiva världar de har skapat. Många svenskar har växt upp med Georges Hergés Tintinalbum och stött på konstspråket syldaviska i det. Flera storfilmer som Disneys Atlantis och Camerons Avatar har också använt sig av komplicerade konstspråk som rekvisita – konstspråken gör att de påhittade kulturerna känns mer … Fortsätt läsa "Konstgjorda språk, del 3: populärkultur och underhållning"